dinsdag 5 mei 2009

G&V Energy Group

De G&V Energy Group is een sterk groeiende bedrijvengroep die al sinds 1963 actief is in de petroleumdistributie. Tot 1989 was Ghekiere Verbeke (toen nog actief als Verbeke) een plaatselijke verdeler in de ruime omgeving van Kortrijk, voornamelijk gespecialiseerd in huisbrandolie voor de particuliere markt. Elk jaar werd toen ongeveer 3 miljoen liter stookolie verdeeld 'rond de kerktoren'.Begin 1990 werd het beleid overgenomen door de huidige meerderheidsaandeelhouders, het echtpaar Lieven Ghekiere en Anja Verbeke. Stap voor stap werden de activiteiten uitgebreid naar toelevering van gasolie voor industrieel verbruik en diesel voor wegtransport. Vanaf 1994 heeft G&V zich naast zijn rol van plaatselijke distributeur ook toegelegd op de groothandel. Op deze wijze kon G&V volledig instaan voor de productkwaliteit tegenover haar klanten.

G&V kan nu zelf rechtstreeks aankopen bij de verschillende raffinaderijen en ook de controle uitvoeren op zijn ingevoerde producten per boot.Recent werden in de regio’s Kortrijk en Waregem een aantal plaatselijke verdelers overgenomen, waardoor de groei gestaag kan worden voortgezet.Dankzij het depot en de verwerving van een eigen schip werd een belangrijke bottle-neck in de sector opgelost.Meer zelfs, het nieuwe depot werd de aanzet voor een aanzienlijke volumegroei, als gevolg van het feit dat ook collega’s – distributeurs het depot gebruiken om zich van product te voorzien.

Eind 2002 werd een volume gerealiseerd van 200.000.000 liters, wat betekent dat het depot reeds duidelijk boven zijn breakeven capaciteit draaide. Hiermee werd aangetoond dat er ook voldoende marktvraag in een straal rond het depot aanwezig is.

http://www.g-v.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten